Zabıtadan ‘fahiş fiyat’ kontrolü: 5 litre diye satılan yağ 4.5 litre çıktı

RAM

New member
Zabıtadan ‘fahiş fiyat’ kontrolü: 5 litre diye satılan yağ 4.5 litre çıktı
Aksaray Belediyesi’ne bağlı zabıta takımları 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu kararınca, market ve alışveriş merkezlerinde indirim ve fırsat mamüllerini ile kampanyalı üzere eserlerde fahiş fiyat kontrolü yaptı.

Bilhassa indirim ve fırsat mamüllerinin fotoğraflarını çekip, etiketle kasa meblağlarının tutup tutmadığı incelendi.

Gruplar ayrıyeten yufka, tavuk üzere öteki eserlerde de gramaj denetimi gerçekleştirildi.

‘Alışverişten daha sonra fişlerini mutlaka atmasınlar’

Kontrolü gerçekleştiren Zabıta Faruk Altındal, şunları söylemiş oldu:

‘’Belediyemizin gorevlendirmesiyle fahiş fiyat kontrolüyle marketlerin kasayla raflardaki eser etiketlerinin denetimi yaptık. Marketlerde fırsat ve kampanyalı eserleri sepete koyduk, kasadaki fiş fiyatıyla karşılaştırıyoruz ve fiyat farkındalığı çıktığında gerekli süreçleri yapıyoruz. Son günlerde vatandaşlarımız fahiş fiyat konusunda şikâyetlerde artamaya başladı. Bizde anında şikayetleri fiş ve eser denetimi yaparak kıymetlendiriyoruz. Vatandaşlarımız alışverişten daha sonra fişlerini katiyen atmasınlar. Buradan aldıkları mamüllerin fotoğrafını çekmelerini rica ediyoruz.’’

Marketten alışveriş çıkışı zabıtaları nazarann Sefa Şişman cebinden çıkardığı alışveriş fişiyle ” Geçen hafta bir marketten 69.95 TL’ye 5 litre yağ aldım ve konuta gelince yağ 4.5 litre çıktı. Fişe baktığım vakit ise bir daha 5 litre yazıyordu. Lakin yağların hepsinin 4.5 litre olduğunu tespit ettim. Ben ticaret bakanlığını arayacaktım siz denk geldiniz. Bu mevzuda kontrollerin daha da artmasını istiyorum. kimi vakit kasalarda farklı fiyatlar çıkıyor. Bu mevzuda vatandaşlarımız da dikkatli olsun. Bilhassa mantarlarda kasa ile gramaj farkı oluyor. Bunların denetlenmesini istiyoruz. Zabıta gruplarının eserleri tek tek denetlemesinden de çok mutlu olduk” diye konuştu.

Alışverişe gelen Nursel Karataş ise, “Son günlerde besin meblağları çok yükselmeye başladı ve eserler çok zamlandı. Ben de etiketleri ve kasayı denetim ederek fırsatçıları, zabıta gruplarına bildirdim. Takımların kontrolü de biz tüketicileri sevindirdi” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntıdır.