Zerdeçallı Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 küçük karnabahar bir kase kadar
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolu un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı zerzevat tozu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yeterince tuz
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Yeterince ince kıyılmış maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle karnabaharları çiçeklerinden ayırıp yıkayıp uygun bir fırın kabına yerleştirin.
- Bir sos tavasının içerisine tereyağ ekleyip unu ek edin unun kokusu çıkana kadar kavurun .
- Yavaş yavaş sütü ekleyip süratlice karıştırın.
- Kıvam almaya başlayınca baharatları ekleyin ,kıvamı epeyce koyu olmasın ,koyu olursa biraz süt yada sıcak su ek edebilirsiniz .
- Kaynamaya başlayınca iki üç dakika kadar kaynasın sosunuzu karnabaharların üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Karnabaharlar yumuşayınca fırından çıkartıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin .
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip yeniden az bişey kaşar serpiştirip yeniden fırına verin .
- Üzeri kızarıncaya kadar denetimli pişirin.
- İstediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.