Zerdeçallı- Sebzeli Basmati Pilavı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı basmati pirinci
- 1 adet küçük soğan
- 1 tane havuç
- 1/2 (yarım) su bardağı yeşil bezelye
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuç ve soğan minik minik doğranır zeytinyağı eklenir.
- Tencerede biraz kavrulur.
- Üzerine yeşil bezelye 2 yemek kaşığı soya sosu zencefil zerdeçal karabiber ve tuzu ek edilir.
- Sudan geçirilen pirinç eklenir.
- Akabinde son olarak üzerine geçecek kadar sıcak su ek edilip pişmeye bırakılır.???????? ???????????????? ????????????????.Sade pilavlarınızı daha renkli ve lezzetli hale getirmek isterseniz katiyetle bu pilavı denemelisiniz ????.