Sebze Graten Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet orta uzunluk patates
- 1/2 (yarım) karnabahar
- 1/2 (yarım) brokoli
- 3 adet havuç
- 600 ml süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2/5yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Sarımsak
- Muskat tozu (isteğe nazaran)
- 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda patatesleri soyup dörte bölüyoruz ,ondan sonrasında karnabaharı ayıklayıp yıkayıp ve brokolide ayıklayıp yıkıyoruz.Not; benim karnabahar ve brokoli epeyce büyüktü yarım kullandım.
- Uygun bir tencereye birinci patatesleri ,daha sonra havuçları yuvarlak doğrayıp koyup üzerine karnabahar ve brokoliyi koyup yarısına kadar su ek edip yavaşça tuz ek yarım haşlıyoruz.Biraz sert kalacak patatesler .
- ondan sonrasında uygun bir tencereye tereyağı ve unu alıp unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Altını kısıp ocağın sütünü ek ediyoruz sık sık karıştırarak kıvam aldıktan daha sonra üzerine baharatları ek ediyoruz .
- Yarı haşlanmış zerzevatları bir borcama alıp üzerine hazırladığımız sosu gezdiriyoruz, her yerine gelecek biçimde.
- En son olarak üzerine kaşar peyniri rendeleyip evvelinde ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ediyoruz, afiyet şifa olsun inşallah