Zetinyağlı Havuçlu Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 tane orta uzunluk pırasa
- 3 tane orta uzunluk havuç
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 adet limon suyu
- 1 tane kesme şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 8 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 çay bardağı sıcak su
- Yarım yemek kaşı kaşığı salça
- 1 su bardağı domates sosu ( hazır domates sosu )
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pırasaları kalın kabuğunu soyun verev biçiminde bir parmak kalınlığında kesin .
- Geniş su dolu kabın içine alın .
- Aralarında kum var ise sarfiyat 5 dakika suda bekletin yıkayın .Pırasaları dağıtmadan.
- Havuçların kabuğunu soyun, pırasalar üzere verev kesin.
- Biberleri ince doğrayın, geniş bir tenceyi ocağa alın .
- Üzerine zeytin yağını ekleyin ,içine doğradığınız biberleri ekleyin.
- Orta ateşte 1-2 dakika kavurun.
- sonrasındasında üzerine havucu ekleyin, bir beş dakika havuçla biberleri kısık ateşte soteleyin .
- Üzerine pırasayı ek edin ,yavaşça karıştırın ,kapağını kapatın.
- Kısık ateşte bir beş dakika sotelensin, pırasayı yavaş karıştırınki pırasalar dağılmasın.
- Sosunu hazırlayalım geniş bir kabın ortasında bütün malzemeyi karıştıralı.
- Sotelenen pırasanın üzerine dökelim.
- Limon suyunu şekeri de ekleyelim ,hafifçe deri karıştıralım.
- Kısık ateşte kapağı kapalı pırasalar ve havuçlar yumuşayınca kadar pişirin kotrol edin çatal kolay batıyorsa ocağın altını kapatın.
- Ilıdıktan daha sonra üzerine maydanoz serperek limon dilimiyle servis yapın, afiyet olsun.