Zeytin Yağlı Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 tane enginar
- 1 tane soğan
- 2 çay bardağı hazır garnitür
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
- Yarım limon
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel soğanı küp doğradım. Sıvı yağ ve zeytinyağı ile kavurdum daha sonra garnitür ekleyip, biraz kavurdum. Tuz ve şekeri ekleyip, ocağın altını kapattım.
- Enginarları yıkayıp, her tarafını limon sürdüm ve tencereye koydum.
- daha sonra garnitürlerini üzerine ekleyip, 1 çay bardağı su ekleyip, en kısık ateşte pişirdim yaklaşık 25 dakika pişti. Afiyet olsun.