Zeytin Yağlı Enginar Dolması

celeron

Global Mod
Global Mod
Zeytin Yağlı Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane enginar
  • 1 tane soğan
  • 2 çay bardağı hazır garnitür
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım limon
Zeytin Yağlı Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel soğanı küp doğradım. Sıvı yağ ve zeytinyağı ile kavurdum daha sonra garnitür ekleyip, biraz kavurdum. Tuz ve şekeri ekleyip, ocağın altını kapattım.
  2. Enginarları yıkayıp, her tarafını limon sürdüm ve tencereye koydum.
  3. daha sonra garnitürlerini üzerine ekleyip, 1 çay bardağı su ekleyip, en kısık ateşte pişirdim yaklaşık 25 dakika pişti. Afiyet olsun.
Zeytin Yağlı Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı