Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 800 gram bakla
 - 1 orta uzunluk soğan(yemeklik doğranmış)
 - Yarım limon suyu
 - Yarım demet dereotu
 - 1 yemek kaşığı un
 - 7 yemek kaşığı zeytinyağ
 - Tuz
 - 1 çay kaşığı şeker
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Baklalarımızı güzelce yıkıyoruz.
 - Derin bir kaba su ,yarım limon suyu ve yarım yemek kaşığı un ekliyoruz.
 - Baklaları yeşil fasulye ayıklar üzere ayıklıyoruz ve limonlu,unlu suya atıyoruz. B
 - aklaları tekrar süzüp yıkamayacağız.
 - Bir tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağ alıyoruz ve soğanlarımızı ve yarım yemek kaşığı unu kavuruyoruz.
 - Üzerinde baklalarımızı unlu sudan alıp tencereye ekliyoruz ve fazlaca az limon sıkıyoruz.
 - Bir karıştırıp 5-10 dakika kendi suyuyla kısık ateşte pişiriyoruz.
 - Akabinde limonlu unlu sudan 4 yemek kaşığı ekliyoruz ve baklalar hizasında su ekliyoruz.
 - Tuz ve şekerini ekleyip bir taşım kaynatıyoruz ve kısık ateşe alıyoruz.
 - Pişince 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve ince kıyılmış dereotunu serpiştiriyoruz.
 - Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
.