Zeytinyağlı Bamya Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo bamya
- 2 tatlı kaşığı riviera zeytinyağı
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk domates
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 limonun suyu
- Su
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Bamyayı ayıklayıp yıkıyoruz. Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Soğan sararınca domatesi ekleyip pişiriyoruz.
- Domates pişince salçayı ekleyip, karıştırıyoruz. Üzerine bamyayı ekleyip karıştırıp soğuk suyu ekliyoruz bamyanın üzerine kadar.
- Orta ateşte pişmeye bırakıyoruz kapağı aralık olarak. Bamyalar yumuşayınca damak tadımıza göre limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Bamyalar ne hayli canlı ne epeyce yumuşak olacak biçimi aldığında altını kapatıyoruz. Soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.