Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 adet enginar
- 1 büyük beyaz soğan
- 1 adet limon
- 1 kg iç bakla
- 15-20 kısım dereotu
- Tuz
- 1 küp şeker
- 1 küçük domates
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Enginarların yarısına çıkacak kadar su
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaseye bir limonu sıkıyoruz.
- Üzerine soyulmuş ve yıkanmış baklaları koyuyoruz. (ben iç baklaların dışını da soyuyorum. ) dere otlarını doğruyoruz.
- Domatesi küçük küçük doğuruyoruz.
- Soğanı doğruyoruz.
- 1 kesme şeker, tuz ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
- Enginarların içine harcımızı yerleştiriyoruz.
- Üzerine enginarların yarısına çıkacak kadar suyu koyuyoruz.
- Ardından zeytinyağını döküyoruz.
- Kısık ateşte 40-45 dk pişiriyoruz.
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı