Zeytinyağlı Kış Türlüsü Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 adet küçük uzunluk brokoli
 - 1 adet küçük uzunluk karnabahar
 - 1 adet küçük uzunluk kereviz
 - 1 adet tek pırasa
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 adet küçük uzunluk patates
 - 1 adet havuç
 - 1 adet küçük uzunluk kapya biber
 - 1 adet küçük uzunluk yeşil biber
 - 1 çay kaşığı tuz toz şeker
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - 1 ,5 su bardağı su
 - 1 küçük uzunluk türk kahve fincanı zeytinyağı
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharı brokoliyi çiçeklere ayırıp, suya koyalım. Kerevizi soyup, küçük küp doğrayalım limonlu suya koyalım patatesi soyalım, küçük küp doğrayalım limonlu suya koyalım.
 - Havucu soyalım küçük küp doğrayalım. Pırasayı da iki cm eninde keselim soğanı da küçük yemeklik doğrayalım, biberleri çekirdeklerini çıkarıp, küçük doğrayalım.
 - Tencereye yağı soğanları biberleri 2 dk kavuralım patatesi havucu ekleyelim 2 dk daha kavuralım kerevizi karnabaharı da koyup karıştıralım. Tuzu, şekeri, karabiberi serpelim, karıştıralım. Kısık ateşte 2-3 dk bu türlü pişsin.
 - Oda sıcaklığındaki suyu verelim kaynayınca kısalım kısık ateşte 25-30 dk pişsin.
 - daha sonra brokolileri ek edelim kısık ateşte 10 dk daha pişsin 10 dk demlendikten daha sonra servis tabağına alalım afiyet olsun.