Zeytinyağlı Patlıcan Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 orta uzunluk patlıcan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı domates rendesi yoksa 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıcak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda en az yarım saat bekletin ki acı tadı çıksın.
- Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp, zeytinyağında kavurun. Hepsini birebir anda atabilirsiniz lakin soğanları küçük doğramaya ihtimam gösterin.
- Kavrulan biberler ve soğana sarımsakları da ince ince doğrayarak ekleyin.
- Akabinde domatesi da ek edin.
- 2 dakika kavurduktan daha sonra patlıcanlar da ekleyerek kısık ateşte 5 dk daha kavurmaya devam edin.
- Baharatları ve tuzu da ekleyip yavaşça üzerini geçecek kadar su koyun. Patlıcanlar pişene kadar kısık ateşte bekletin. Dinlendikçe daha da lezzetlenecektir. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun ???? Yanına yoğurt epeyce yakışır