Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 6 adet pırasa ( 1 kişi 1,5 pırasa yiyebilir üzere düşünün)
- 1 dolu kase kuru domates
- 1 avuç kuru üzüm ( tanımın özgününde yok, ben kimi vakit ekliyorum)
- 1 demet maydanoz
- 2-3 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
- 1/2 (yarım) limon ( tanımın özgününde yok ben pırasayı ekşi seviyorum)
- Tuz ( kuru domatesiniz tuzluysa ayrıyeten tuz koymamanız yeterli olabilir)
- Zeytinyağı
- 1/2 (yarım) su bardak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Domates kuruşu ve kuş üzümü kaynar suya temalıp beklenir.
- Zeytinyağı yayvan tencereye konup rende sarımsak bir iki çevrilir.
- Yumuşayan kuru domates ince ince kesilir ve tencereye atılır. Karıştırılır.
- Kuş üzümü de suyu süzülerek eklenir karıştırılır.
- Pırasalar yan yana dizilir tencereye.
- Tuz, limon ,nar ekşisi eklenip suyu koyulur.
- Kaynadıktan daha sonra kısık ateşe alınır.Pişirilir.
- Tencere ne kadar yayvan olursa o kadar düzgün olur.
- Pırasayı 2 çok fazla üst üste dizmeyin.
- Suyu fazlaca fazla koymayın, pırasa da su salıyor. Suyunu çekmezse o kadar lezzetli olmuyor. Şayet koyduğunuz suyun az olduğunu düşünürseniz daha sonra eklersiniz.
- Baştan fazlaca eklerseniz tat istikrarını bozuyor.
Bu bir şefin tarifiymiş denedim fazlaca beğendim. - Burada olmasını istedim ki unuttukça bakayım diye yahut diğerleri da faydalansın.