Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 6 adet pırasa ( 1 kişi 1,5 pırasa yiyebilir üzere düşünün)
 - 1 dolu kase kuru domates
 - 1 avuç kuru üzüm ( tanımın özgününde yok, ben kimi vakit ekliyorum)
 - 1 demet maydanoz
 - 2-3 diş sarımsak
 - 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
 - 1/2 (yarım) limon ( tanımın özgününde yok ben pırasayı ekşi seviyorum)
 - Tuz ( kuru domatesiniz tuzluysa ayrıyeten tuz koymamanız yeterli olabilir)
 - Zeytinyağı
 - 1/2 (yarım) su bardak su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Domates kuruşu ve kuş üzümü kaynar suya temalıp beklenir.
 - Zeytinyağı yayvan tencereye konup rende sarımsak bir iki çevrilir.
 - Yumuşayan kuru domates ince ince kesilir ve tencereye atılır. Karıştırılır.
 - Kuş üzümü de suyu süzülerek eklenir karıştırılır.
 - Pırasalar yan yana dizilir tencereye.
 - Tuz, limon ,nar ekşisi eklenip suyu koyulur.
 - Kaynadıktan daha sonra kısık ateşe alınır.Pişirilir.
 
- Tencere ne kadar yayvan olursa o kadar düzgün olur.
 - Pırasayı 2 çok fazla üst üste dizmeyin.
 - Suyu fazlaca fazla koymayın, pırasa da su salıyor. Suyunu çekmezse o kadar lezzetli olmuyor. Şayet koyduğunuz suyun az olduğunu düşünürseniz daha sonra eklersiniz.
 - Baştan fazlaca eklerseniz tat istikrarını bozuyor.
Bu bir şefin tarifiymiş denedim fazlaca beğendim. - Burada olmasını istedim ki unuttukça bakayım diye yahut diğerleri da faydalansın.