Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 orta uzunluk pırasa
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet limon suyu
- 1 su bardağı su
- 1 /2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Dış kabuklarını ve kök kısımlarını ayıkladığım pırasaları bol suda yıkadıktan daha sonra verev halinde doğradım.
- Havuçları da ince ince doğradım.
- Geniş tabanlı bir tencereye sırasıyla; doğranmış pırasa ve havuçları aktardım.
- Duruladıktan daha sonra suyunu süzdürdüğüm pirinçleri üzerlerine serpiştirdim.
- Zeytinyağın yarısını ekleyerek hafifçeçe kavurdum.
- Bir bardakta limon ve suyu birleştirdim.
- Akabinde tenceredeki pırasaların üzerine ekledim.
- Toz şeker ve tuzunu ek ederek hafifçeçe karıştırdım.
- Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirdim.
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı