Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet ince pırasa
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı bulgur
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları ince ince doğrayıp bol suda yıkayıp suyunu süzüyoruz.
- Havuç ve patatesi de küp küp doğrayıp yıkayıp suyunu süzüyoruz.
- Tencereye zeytinyağı ekleyip pırasa,havuç ve patateslerle bir arada 5 dakika kavuruyoruz.
- sonrasındasında bulguru ekliyoruz, sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz.
- Son olarak tuzu da ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra ocaktan alıp ılıdıktan daha sonra servis edebilirsiniz.
- Servis ederken üzerine limon suyu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.