Zeytinyağlı Pirinçli Kapuska Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet küçük uzunluk beyaz lahana
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 küçük uzunluk türk kahve fincanı pirinç
- 1 küçük uzunluk türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz, tozşeker, toz tatlı biber, karabiber
- 1tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı olağan bardakla su
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanayı küçük küçük doğrayalım yıkayalım süzgüye alalım soğanı soyalım, küçük yemeklik doğrayalım, sarımsağı soyalım, tane kalsın biberlerin çekirdeğini küçük doğrayalım.
- Tencereye yağı koyalım soğanı sarımsağı koyalım 1 dk kavuralım biberleri koyalım 2 dk kavuralım salçaları ekleyelim, karıştıralım.
- Lahanaları ek edelim bir defa alt üst ederek yavaşça karıştıralım kısık ateşte 5 dk bu türlü pişsin.
- daha sonra yıkadığımız pirinci koyalım tuz baharatları serpelim, suyunu verelim, fokurdayınca ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar denetim ederek pişirelim afiyet olsun.