Zeytinyağlı Semizotu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 demet semizotu
 - 1 baş soğan
 - 1 adet kapya biber
 - 2 diş sarımsak
 - 1 adet domates
 - 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
 - 1 çay bardağı haşlanmış nohut
 - 2 yemek kaşığı bulgur
 - 1 çay bardağı zeytin yağı
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 2 su bardağı su
 - Tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle semizotu yıkayalım. Doğrayalım.
 - Ardından tencereye zeytinyağı ek edelim .
 - Soğan ,kapya biber ,sarımsak soteleyelim .
 - Domates, salça ek edelim kavuralım.
 - Ardından yeşil mercimek, nohut ,semizotu ve bulgur ek edelim kavuralım, fazlaca fazla kavurmayın .
 - Suyumuzu da ek edip pişmeye bırakalım.
 - Bulgurlar pişen kadar kâfi şimdiden herkese afiyet olsun.