Zeytinyağlı Taze Börülce Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo taze börülce
- Zeytinyağı
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tane sivri biber
- 1 bardak sıcak su
- 3 orta uzunluk domates
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Börülceleri bölelim ve yıkayıp suyunu süzelim.
- Tencereye zeytinyağını koyup üzerine doğradığımız soğan ve sivri biberi ekleyelim.
- 2- 3 dk kavuralım.
- hemen sonrasında sarımsağı ekleyelim pembeleşene kadar kavuralım.
- daha sonra doğranmış domatesi ekleyelim.
- Üzerine de börülceyi ekleyip 1- 2 cins çevirelim.
- Tuzu atıp suyunu koyalım börülceler yumuşayana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.