2022 Mevlid Kandili ne vakit? (Mevlid Kandili’nin değeri nedir?)

Samuag

New member
Hz. Muhammet’in doğduğu gün olarak kabul edilen Mevlid Gecesi, bununla birlikte Rebiülönceden ayının 11. ve 12. günleri içindeki gecedir.

2022 MEVLİD KANDİLİ NE VAKİT?

Mevlid Kandili bu yıl 7 Ekim 2022 tarihinde idrak edilecek.

MEVLİD KANDİLİ’NİN KIYMETİ NEDİR?

”Doğum, doğum yeri ve doğum vakti” manalarına gelen mevlid sözü, peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunu anlatmak için kullanılıyor. ”Mevlid-i Nebi” olarak da anılan ve Türkiye’de Mevlid Kandili olarak bilinen gece, Müslüman alemi için büyük değer taşıyor.

Son peygamber Hz. Muhammed’in doğumunu anmak için düzenlenen merasimler, tarihte birinci kere Mısır’da Fatımiler devrinde başladı. Çok geçmeden Eyyubiler tarafınca da benimsenen kutlama programlarında çeşitli merasimler ve şenlikler yapıldı.

Mevlid merasimleri ondan sonrasında İslam dünyasında yaygınlık kazanarak günümüze kadar devam etti. aslında Hz. Muhammed’in doğum yıl dönümü için başlayan mevlid merasimi giderek, Kadir, Mi’rac, Regaib ve Berat gecelerinde yahut sünnet, evlenme, vefat, sarsıntı üzere değerli olaylar vesilesiyle yapılmaya başlandı ve toplumsal gelenekte yer alan kıymetli bir dini-kültürel öge oldu.