3600 ek gösterge hangi meslek kümelerini kapsayacak?

RAM

New member
3600 ek gösterge hangi meslek kümelerini kapsayacak?
Memur-Sen ile Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı içindeki birinci 3600 ek gösterge toplantısı yapıldı. Çalışma Bakanı Vedat Alım, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada “Kamu çalışanlarının 3600 ek göstergeyle adil bir biçimde, onların beklentilerini karşılayacak düzenlemeyi yapacağız” dedi.


Memur-Sen Lideri Ali Yalçın ise toplantının akabinde gazetecilere verdiği demeçte 3600 ek göstergenin geniş bir manada ele alındığını vurgulayarak, “Bizim aldığımız karar, yalnızca muhakkak meslek kümeleri biçiminde değil. sonucumız fazlaca nettir, Sayın Bakan’ımızla imzaladığımız toplu mukavelede, 3600 Ek Gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi biçiminde geniş bir çerçeve ortaya koyduk” tabirlerini kullandı.


Hükümet ile Memur-Sen içindeki ikinci toplantı ise 16 Mart’ta yapılacak.


Kimleri kapsayacak?


Sabah gazetesinden Hazal Ateş’in haberine göre yeni düzenleme öğretmen, polis, hemşire, din vazifelilerinin yanı sıra yöneticiler, avukatlar, teknik, sıhhat hizmetleri, genel yönetim, yardımcı hizmetler sınıfını da kapsayacak.


Kıdemler içinde fiyat dengesizliğine son verecek düzenleme ile meslek mesleklerde 600 puanlık artış olacak. Ek göstergeyle eş bedel tesir yapan, emekli ikramiyesini artıran ‘tazminat yansıtma oranlarının’ artırılması da masada.


Daire lideri, genel müdür yardımcısı üzere yöneticilerin altındaki işçiden düşük fiyat alarak emeklilikte de maaşlarında büyük oranda azalma yaşanması önlenecek. Hizmet mühleti 25 yıl olan öğretmen, polis, din nazaranvlisinin emekli aylığındaki artış en az 1.250 lira olacak.

Haber Sitelerinden Alıntıdır.