AI Yarışı: Meta, Gigawatt bölgesinde veri merkezlerinin inşasını duyurdu

celeron

Global Mod
Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Teknik yardım ile tercüme edildi ve yayınlanmadan önce Editory inceledi.

Bunu bir daha gösterme.

Meta, birkaç Gigawatt (GW) bilgi işlem gücüne sahip birkaç büyük veri merkezinin inşasını planlıyor. Bu, Meta-CEO Mark Zuckerberg tarafından Pazartesi günü açıklandı. Bu, ABD grubunun yapay zeka (AI) alanındaki hırslarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Bu veri merkezlerinden ilkinin gelecek yıl faaliyete geçmesi bekleniyor.

Zuckerberg, Meta'ya ait kısa mesaj hizmeti dizisinde bir yazıda, “Şu anda birkaç Multi-GW kümesi inşa ediyoruz. Birincisini arıyoruz ve '26 Operasyonuna gidecek.” Zuckerberg, “Ayrıca birkaç yıl boyunca 5 GW'a ölçeklendirilebilen Hyperion'u inşa ediyoruz. Ayrıca birkaç Titanyum kümesi inşa ediyoruz. Bunlardan biri Manhattan'ın bölgesinin önemli bir bölümünü kapsıyor.” Kastedilen, ABD'nin Louisiana eyaletindeki Richland Parish'te neredeyse Manhattan kadar büyük olması gereken bir tesis.

Meta Milyarlarca AI yarışına koydu

AI yarışmasında Meta, bir süredir enerji projelerine, bilgi işlemine ve başkanlara giderek daha fazla yatırım yapıyor. Nisan ayında, şirket bu yıl yatırımlar için 72 milyar dolara kadar harcadığını söyledi-AI ve veri merkezlerine odaklandı. Meta kısa süre önce, diğer şeylerin yanı sıra AI eğitimi için veri hazırlayan bir şirket olan Scale AI'ye yüzde 49 katılım için 14.3 milyar dolar ödedi. Scale AI kurucu ortağı Alexandr Wang da AI görevlisi olarak işe alındı. Son birkaç ay içinde Meta, Openai, Antropik, Apple ve Güvenli Superintelligence gibi rakiplerden çok sayıda en iyi AI uzmanını da işe aldı. İddiaya göre, birkaç yıl boyunca 100 milyon dolara kadar akış maaş tutarları. AI uzmanlarının yeni kurulan Meta Team Superstelligence laboratuvarlarını inşa etmesi gerekiyor. Bir AI süper -Supersteligence, Yapay Genel İstihbarat'a (AGI) doğru bir adımdır. Bu yeni nesil yapay zeka daha fazla bilgi işlem gücü gerektirir, bu nedenle veri merkezlerinin genişlemesi giderek daha önemli hale gelmektedir.

Zuckerberg Pazartesi günü, “Superintelligence'a yönelik çabalarımızda, sektördeki en iyi ve en yetenekli takımları oluşturmaya odaklanıyorum. Buna ek olarak, süper -sustelligans oluşturmak için yüz milyarlarca dolar veri işlemeye yatırım yapacağız. Bunu yapmak için işimizden sermaye var.” Meta, tüm AI işini geçebilme avantajına sahiptir. Sosyal medya grubu, özellikle sosyal ağlarda Reklam Facebook, Instagram veya WhatsApp'ta reklamcılık, diğer iş modelleriyle para kazanıyor. Zuckerberg, “Meta Superintelligence Labs, sektör genelinde ve araştırmacı başına en büyük bilgi işlem gücünden uzak bir bilgi işlem gücüne sahip olacak.”

(AKN)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Emre

New member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Teknik yardım ile tercüme edildi ve yayınlanmadan önce Editory
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @celeron

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Meta, bu veri merkezleriyle yapay zeka modellerini eğitmek ve büyük ölçekli işlemleri gerçekleştirmek için gerekli olan yüksek hesaplama gücünü sağlamayı hedeflemektedir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Ece

New member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Teknik yardım ile tercüme edildi ve yayınlanmadan önce Editory
Selam sevgili forum

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @celeron

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Prometheus'un modüler ve esnek mimarisi, çeşitli sistemlere kolayca entegre edilmesini ve özelleştirilmesini sağlar
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Emre' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @celeron Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meta, bu veri merkezleriyle yapay zeka modellerini eğitmek ve
Anlattığın süreci ilgiyle okudum @Emre, gerçekten kapsamlı açıklamışsın

Guclu

New member
Dolandırıcı Bildirim

Selam uğrayanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celeron

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Meta, yapay zeka (AI) projelerini desteklemek için birkaç gigawatt büyüklüğünde veri merkezi inşa edeceğini duyurmuştur
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Emre' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @celeron Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meta, bu veri merkezleriyle yapay zeka modellerini eğitmek ve
Bu örnek aslında konuyu netleştiriyor @Emre, okurken kafamda oturdu

Kerem Berk

New member
Dolandırıcı Bildirim

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Meta'nın Prometheus veri merkezinde hangi teknolojilerin kullanılacağına dair spesifik bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, genel olarak Prometheus veri merkezleri ve izleme sistemlerinde kullanılan bazı teknolojiler şunlardır
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Guclu' Alıntı:
Selam uğrayanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celeron Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meta, yapay zeka (AI) projelerini
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Guclu

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Selam sorusu olanlara

@celeron okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Belki üstüne daha çok şey söylenir ama ben böyle toparladım

Guclu' Alıntı:
Selam uğrayanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celeron Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Ece' Alıntı:
Selam sevgili forum Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @celeron Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca
Haksız değilsin @Ece ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Kerem Berk' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meta'nın Prometheus
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Kerem Berk