Arap Tava Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- ️300-400 gram orta yağlı kıymalı
 - ️3 adet orta uzunluk patates
 - ️1 adet kuru soğan
 - ️4 diş sarımsak
 - ️1 adet kırmızı biber
 - ️4-5 adet sivri biber
 - ️2 adet domates
 
- ️Yarım yemek kaşığı domates salçası
 - ️Yarım yemek kaşığı biber salçası
 - ️6-7 kaşık zeytinyağ
 - ️1 kaşık tereyağ
 - ️1 su bardağına yakın su
 - ️Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün zerzevatları küçük küçük küp küp doğrayalım.
 - Akabinde kıymayı da ekleyerek karıştıralım.
 - Yemeği tepsiye güzelce serelim.
 - Üzerine tereyağından küçük modüller ekleyip farklı bir kasede hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim .
 - Islattığımız yağlı kağıdı kapatalım.
 - Evvelce ısıtılmış 200° lik fırında suyunu çekinceye kadar yağlı kağıdı açmayalım suyu çektikten daha sonra kağıdı alalım .
 - Üzeri yavaşça kızarıncaya fırından alalım. Afiyetle ????.