Arızalı Raptor Lake CPU'ları: Intel iki yıl ekstra garanti sunuyor

celeron

Global Mod
Global Mod
Intel, Raptor Lake ailesinden masaüstü işlemcilerinin garanti süresini iki yıl uzatarak toplam beş yıla çıkarmak istiyor. Bu, Core i-13000 ve Core i-14000 serileri için geçerli ve istisnai olarak, Intel'in talep üzerine çevrimiçi olarak onayladığı gibi, tepsi sürümleri için de geçerli.


Reklamcılık




Duyuruya göre Intel, bayi aracılığıyla satın alınan işlemciler için garantiyi kendisi üstlenecek, tabi ki bayi aracılığıyla gitmek istemiyorsanız. Intel işlemcili komple PC'ler için şirket yalnızca herhangi bir sorun yaşarsanız PC üreticisiyle iletişime geçmeniz gerektiğini yazıyor.

Uzatılmış garantinin nedeni, şimdiye kadar istem dışı yüksek CPU voltajlarına yol açan hatalı mikro koddur. Bu, alışılmadık derecede hızlı yaşlanma etkilerine yol açabilir ve bu da dengesiz saat frekanslarına ve hatta çökmelere neden olabilir. Bu tür sorunlar zaman gecikmesiyle ortaya çıkabilir.

Yeni mikro kodlu BIOS güncellemeleri sorunu derhal çözmelidir. Genişletilmiş garanti ile kullanıcılar, önümüzdeki birkaç yıl içinde önceki işlemden kaynaklanan sorunlar ortaya çıkarsa bir nebze daha güvendedir. Intel, prosedürün kesin ayrıntılarını önümüzdeki birkaç gün içinde sağlayacaktır.



Oksidasyon sorunu 2022 yılı sonundan beri biliniyor


Intel, ikinci bir forum gönderisinde bazı Core i-13000'lerde meydana geldiği ve daha da hızlı yaşlanma etkilerine neden olduğu söylenen oksidasyon sorununa değiniyor. Rapora göre şirket, sorunu 2022'nin sonunda zaten biliyordu.

“Intel, etkilenen işlemcilerin 2024'ün başlarında tedarik zincirimizden tamamen kaldırıldığını doğrulayabildi. Ancak, envanter 2024'ün başlarına kadar mevcut olabilir.”

Intel daha önce mağazalardan hiçbir işlemcinin geri çağrılmadığını söylediğinden, etkilenen CPU'ların 2024'ün başlarında satılmış olması muhtemeldir. Üretici hala etkilenen partilerin seri numaralarını sağlamamaktadır.



Güncelleme


02.08.2024,

16:33


Saat




Intel, şirketin tepsi versiyonları için de garanti sunduğunu doğruladı. Gövde metnini buna göre ayarladık.






(mma)