Bal Kabağı Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 kg taze bal kabağı
 - 3 adet orta uzunluk soğan
 - 4 adet orta uzunluk domates
 - 3 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 4 kol taze nane
 - 4 diş sarımsak
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yapılışı kabaklar soyulup temizlendikten daha sonra küp küp doğranır.
 - İnce ince kıyılmış soğanlar yağda kavrulur.
 - Kavrulan soğanın üzerine domates rendesi eklenerek kavurma sürecine devam edilir.
 - Kavrulan karışıma salça ve toz kırmızıbiber eklenir.
 - Ardından küp küp doğranmış kabaklarda eklenerek yaklaşık 5-10 dakika kadar kavrulur ve kabak düzeyi kadar su ek edilerek pişirilir.
 - Ocak kapatılmadan 5 dk evvel isteğe bağlı olarak sarımsak eklenebilir.
 - Pişirme süreci bittikten daha sonra naneler ince ince kıyılarak yemeğe ek edilir ve servisi yapılır.