Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 adet karnabahar
 
- 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1,5 yemek kaşığı un
 - 1,5 su bardağı süt
 - Tuz
 - Karabiber
 
- Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharlar küçük kesimlere ayrılır ve bir tencereye alınarak üzerine tuz katıp haşlanır.
 - Beşamel sosun üretimi için:.
 - Tereyağı ve sıvı yağ küçük bir tencereye alınarak ısıtılır.
 - Un ek edilerek kavrulur.
 - Kokusu çıkan un kavrulur ve üzerine 1,5 su bardağı süt ek edilir.
 - Çırpıcı ile süratlice çırpılır.
 - Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
 - 1-2 dk. Kaynadıktan daha sonra ocaktan alınır.
 - Suyu süzülen karnabaharlar yağlanmış fırın kabına alınır ve üzerine beşamel sos dökülür.
 - Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 
.