Bir Şişe Fasulye Konservesi İle Lezzetli Bir Tava Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 2 orta uzunluk patates
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 küçük uzunluk kuru soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 1 şişe fasulye konservesi (yeşil fasulye, domates ve yeşil biber karışık hazırladığım konserveden)
 - Tuz
 - Karabiber
 - Pul biber
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Patateslerin kabuklarını soyalım.
 - Ortadan ikiye kestikten daha sonra her bir parçayı uzunlamasına yarım cm kalınlığında dilimleyelim.
 - daha sonra bol suda ovalaya ovalaya yıkayalım.
 - Suyunu düzgünce süzdürelim ve kuruması için bir kenarda bekletelim.
 - Yapışmaz tavayı ocağa alalım ve yağı kızdıralım.
 - Yağ kızdıran daha sonra ocağın altını en kısık ayara getirelim ve patates dilimlerinin hepsini yerleştirelim.
 - Üzerine tuz ve karabiber gezdirelim.
 - Ocağa vasata getirelim ve tavanın kapağını kapatıp 5 dakika patateslerin altlarının yavaşça kızarmasını sağlayalım.
 - daha sonra domates biber ve yeşil fasulyeden oluşan konserveyi patateslerin üzerine gezdirelim.
 - Yemeklik doğradığımız soğan ve 4-5 modüle kestiğimiz sarımsakları da üzerine gezdirelim.
 - Tuz ve karabiber serpiştirelim.
 - Kapağını kapatıp bir 2 dakika pişirelim.
 - Akabinde üzerini yavaşça geçecek kadar sıcak su ek edelim.
 - Orta ateşte suyunu çekene dek pişirelim.
 - Suyunu çektikten daha sonra ocakta alalım. Dilerseniz üzerine yumurta da kırabilirsiniz lakin ben bu seferlik için tercih etmedim. Deneyecek olanlara kolay gelsin. Afiyet olsun????