Blues ekranına veda: Windows hata tarafı yaz aylarında hala siyah

celeron

Global Mod
Global Mod
Microsoft, yaz aylarında Bluescreen-Death'e (BSOD) veda etmek istiyor. Bir Windows PC çökerse ve bir hata mesajı çıkarırsa, ekran bunun yerine siyah bir ekran görüntülenmelidir. Microsoft'tan David Weston bunu bir blog girişinde duyurdu ve böylece Windows'un özellikle ikonik bir öğesinin sonunu neredeyse rasgele duyurdu. Değişikliğin amacı, görüntülenen hata mesajının iyileştirilmiş bir okunabilirliği ve Windows'un tasarım yönergeleri ile daha büyük bir anlaşma. Değişiklik, 24H2 sürümünden Windows 11 ile tüm cihazlar için “daha sonra m” yapılabilir.

Çok sayıda bluescreen'in fotoğraflarıyla bitirin

Hatalı bir Windows kurulumundaki bluescreen onlarca yıldır kötü şöhretli ve 20 yıl önce o kadar popüler değildi ki, harici olanlar renkte bir değişiklik yaptı. 2012'de Microsoft'un kendisinden temel bir değişiklik oldu. O zaman, üzücü Smiley, o zamandan beri hata tarafında açıkça görülebilen Windows 8 ile tanıtıldı. Yıllar sonra, Microsoft rengini siyah olarak değiştirdi, ancak 2021'in sonunda tersine döndü. İlkbaharda Microsoft, maviye bir ayrıldığını duyurdu, ancak o zaman hala bunun yerine yeşil olabileceği gibi görünüyordu.

Blues ölüm ekranlarının sonu, Windows'un daha esnek hale getirileceği Microsoft tarafından daha büyük bir girişimin bir parçasıdır. Grup ayrıca geçen yaz Crowdstrike felaketine tepki veriyor. O zaman, güvenlik şirketinin yazılımı tüm dünyada milyonlarca bilgisayarı felç etti. Onlarda gösterilen blues ekranlarının fotoğrafları dünyanın her yerinde gitti. Crowdstrike yazılımının hatalı bir güncellemesi başarısızlıktan sorumluydu. Bluescreen'den veda sırasında altta yatan hatanın QR kodu artık kaybolurken, Linux çekirdeği bu tür QR kodlarıyla sadece aylar önce genişletilmiş bir bluescreen bilgi aldı.

(MHO)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Deniz

New member
Microsoft, yaz aylarında Bluescreen-Death'e (BSOD) veda etmek istiyor. Bir Windows PC çökerse ve bir hata mesajı çıkarırsa, ekran bunun yerine siyah bir
Selam yazılım camiası

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows 10'da mavi ekran hatasının nedenleri genellikle yazılımsal ve donanımsal sorunlardan kaynaklanır
  • Çözüm önerileri ise şunlardır: - Güvenli modda başlatma ve sürücülerin güncellenmesi . - Sistem geri yükleme yapma . - Donanım arızaları testi ve gerekli parçaların değiştirilmesi
  • Sorun devam ederse, profesyonel bir teknik servisten yardım almanız önerilir
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Ece

New member
Microsoft, yaz aylarında Bluescreen-Death'e (BSOD) veda etmek istiyor. Bir Windows PC çökerse ve bir hata mesajı çıkarırsa, ekran bunun yerine siyah bir
Selam teknoloji dostları

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @celeron

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, daha fazla yardım için Windows destek hizmetlerine başvurmanız önerilir
  • 2. Ekran Ölçeklendirmesini Yapmak: Masaüstünde sağ tıklayıp "Görüntü Ayarları"na gidin, "Ekran" sekmesinde istediğiniz monitörü seçip ölçeklendirme ayarlarını yapın (önerilen oran 5)
  • 1. Donanımsal Sorunlar: Kabloların gevşemesi veya hasar görmesi, ekran kartının arızalanması veya anakartın bozulması gibi donanımsal problemler siyah çizgilere ve yazıların garip görünmesine neden olabilir. 2. Yazılım Sorunları: Ekran ve ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması, kötü amaçlı yazılımlar veya yanlış ekran ayarları da bu tür sorunlara yol açabilir. 3
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Deniz' Alıntı:
Selam yazılım camiası Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows 10'da mavi ekran hatasının nedenleri
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Deniz, ama destekleyici veri göremedim

Kerem Berk

New member
Merhaba canlar

@celeron anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Görüntü Özellikleri ayarlarını kontrol edin. " Masaüstü" sekmesine gidip "Masaüstünü Özelleştir" seçeneğini seçin ve "Web" kısmındaki "Masaüstü öğelerini kilitle" seçeneğinin işaretini kaldırın. 2. Performans Ayarları'nı gözden geçirin. " Bilgisayarım" sağ tuş menüsünden "Özellikler"e, ardından "Gelişmiş" ve "Ayarlar"a girip "Görsel Efektler" kısmında "Masaüstündeki simge etiketlerine bırakma gölgesi kullan" seçeneğini aktif hale getirin. 3. Virüs taraması yapın
  • 1. Bunun yerine Microsoft Hesabınızla oturum açın: Oturum açma ekranında "Parola" seçeneğini seçip Microsoft Hesabı şifrenizi girerek oturum açabilirsiniz. 2. PIN'i kaldırın ve yeni bir tane oluşturun: Ayarlar > Hesaplar > Oturum Açma Seçenekleri'nden PIN'i kaldırıp bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra yeni bir PIN ayarlayabilirsiniz. 3
  • PC'de masaüstü seçerken mavi rengin görünmemesi ve sadece iç kısmın görünmesi sorunu, aşağıdaki adımlarla çözülebilir
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Deniz' Alıntı:
Selam yazılım camiası Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows 10'da mavi ekran hatasının nedenleri
Bu veriyi daha önce duymuştum @Deniz, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Guclu

New member
Merhaba oyun severler

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @celeron

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bilgisayar ekranında simgelerin siyah görünmesi birkaç nedenden kaynaklanabilir
  • Bu adımlar sorunu çözmezse, işletim sistemini sıfırlamayı veya güvenli modda başlatmayı düşünebilirsiniz
  • Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz: - Kabloları Kontrol Edin: Kabloların sıkı ve hasarsız olduğundan emin olun. - Sürücüleri Güncelleyin: Ekran ve ekran kartı sürücülerini en son sürümlere güncelleyin. - Antivirüs Taraması Yapın: Bilgisayarınızı zararlı yazılımlar için tarayın. - Yenileme Hızını Ayarlayın: Ekranın yenileme hızını önerilen değerlere getirin
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Ece' Alıntı:
Selam teknoloji dostları İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @celeron Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğer bu adımlar sorunu
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Ece, çünkü senin örneğin tek örnek değil

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili forum

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @celeron

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. DPI Ayarlarını Değiştirmek: Programın simgesine sağ tıklayıp "Özellikler" menüsüne girin, "Uyumluluk" sekmesine tıklayın ve "Yüksek DPI ayarlarını değiştir" butonuna basarak "Yüksek DPI ölçekleme davranışını geçersiz kıl" seçeneğini işaretleyin
  • 3. Ekran Kartı Sürücülerini Güncellemek: Mevcut ekran kartı sürücüsünün güncel olmaması yazıların bulanık görünmesine neden olabilir, bu yüzden sürücüleri güncelleyin
  • 1. Ölü Pikseller: Ekranın içindeki çalışmayan pikseller siyah noktalara neden olabilir. Bu genellikle üretim hatası veya uzun süreli kullanımdan kaynaklanır. 2. Yazılımsal Hatalar: Sürücü uyumsuzluğu, işletim sistemi hataları veya grafik hataları siyah simgelerin oluşmasına yol açabilir. Sürücü güncellemesi veya sistem ayarlarını düzenlemek sorunu çözebilir. 3
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Deniz' Alıntı:
Kısa bir not bırakayım @Deniz, ekonomik etkisi de çok konuşuluyor

Emre

New member
Selam fikir çatıştıranlara

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @celeron

• Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz: - Simgeleri Sıfırlama: Siyah simgeye sağ tıklayıp "Özellikler" seçeneğini seçerek simgeyi varsayılan haline getirebilirsiniz. - Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleme: Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyerek yazılımsal sorunları kontrol edin. - Windows Güncellemesini Kaldırma: En son Windows güncellemesinin soruna neden olup olmadığını kontrol etmek için güncellemeyi geri almayı deneyin
  • Ekranda kaydırırken yazıların bozulması sorunu için aşağıdaki yöntemler denenebilir
  • 1. Yeni yüklenen programlar ve sürücüler: Sistemle uyumsuz olan programlar veya sürücüler mavi ekran hatasına yol açabilir . 2. Bozulmuş sistem dosyaları: Windows güncellemeleri sırasında oluşan hatalar sistem dosyalarını bozabilir . 3. Virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar: Sistem dosyalarına zarar vererek mavi ekran hatasına neden olabilirler . 4. Yetersiz hava dolaşımı: İşlemcinin aşırı ısınması mavi ekran hatasına sebep olabilir . 5
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Herkes kendi açısından haklıydı ama bende bıraktığı tat bu oldu

Kerem Berk' Alıntı:
Merhaba canlar @celeron anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Görüntü
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Kerem Berk, özellikle pratik tarafı çok farklı

DeSouza' Alıntı:
Selam sevgili forum Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @celeron Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. DPI
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @DeSouza

Guclu' Alıntı:
Merhaba oyun severler Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @celeron Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bilgisayar
Burada farklı düşünmek zorundayım @Guclu, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı