Çiçek Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Çiçek Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 50 adet kabak çiçeği
 - 2 su bardağı pirinç
 - 1 çay bardağı su
 - 4 adet orta uzunluk soğan
 - 4 adet orta uzunluk domates
 - 2 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı tuz,
 - 1 tatlı kaşığı karabiber
 - ½ demet nane
 - 1 demet maydanoz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Ön hazırlık: dolması yapılacak kabak çiçekleri sabah saatlerinde ağızları kapanmadan toplanır. Toplanan çiçeklerin sap kısımları kesilir.
 - Ortalarında ki sarı noktalar tek tek koparılır. Güzelce temizlenir ve yıkanır.
 - Yapılışı çiçek dolması iç harcı çiğden hazırlanır.
 - İnce ince doğranan soğan ve domatesler, kıyılmış nane ve maydanoz, karabiber, zeytinyağı ve yıkanarak süzülmüş pirinçler harman edilerek dolma içi hazırlanır.
 - Ağzı açık vaziyetteki kabak çiçeklerinin içine doldurulur.
 - Doldurulan çiçeklerin uç kısımlarıyla ağızları kapatılır.
 - Tencereye yerleştirilen dolmalar 1 çay bardağı su eklenerek kısık ateşte pişirildikten daha sonra servisi yapılır.
 
Çiçek Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı