Çikolata Soslu Profiterol

Leila

Global Mod
Global Mod
Çikolata Soslu Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 cimcik tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 100 gr tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
Kreması için ;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik mısır nişastası
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 100 gr krema
Çikolata sosu için ;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
Çikolata Soslu Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel tencereye un ve yumurta hariç gereçleri koyulur .
  2. Kaynadıktan daha sonra unu ekleyin, yeterlice karıştırın .
  3. sonrasındasında öbür bi kaba alıp yumurtaları çırpın, teker teker çırpın kokmasın.
  4. Yumurta güzelce karıştırdıktan daha sonra hamurumuz hazır.
  5. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye hamur torbasına koyarak hal vererek fırına veriyoruz.
  6. Bu ortada 150 derecede yaklaşık 1 saat boyunca fırının kapağını açmıyoruz, fırından fırına değişir, 180 yapabilirsiniz denetim ederek tabi .
  7. Hamurlar pişerken kremasını hazırlayalım tencereye tereyağ ,vanilya,krema hariç gereçleri karıştıralım.
  8. Kıvam alınca başka materyalleri koyup çırptıktan daha sonra kremamızda hazır.
  9. Çikolata sosu bütün materyalleri katıp karıştırıyoruz hoş kıvam alana kadar.
  10. ondan sonrasında soğumaya pişen hamurlarımızı biraz dinlendikten daha sonra bıçak yahut hamur torbasıyla kesip kremayı koyuyoruz, servis tabağına aldıktan daha sonra üzerine sosu dökelim.
  11. sonrasındasında isteğe bağlı olarak antep fıstık ile süsleyebilirsiniz ,vaktiniz var ise 1 gece dinlenince daha da hoş oluyor .Afiyet olsun idda ediyorum teşekkür edeceksiniz.
Çikolata Soslu Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı