Çikolata Soslu Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için ;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için ;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 cimcik tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 100 gr tereyağ
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik mısır nişastası
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 100 gr krema
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 80 gr sütlü çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel tencereye un ve yumurta hariç gereçleri koyulur .
- Kaynadıktan daha sonra unu ekleyin, yeterlice karıştırın .
- sonrasındasında öbür bi kaba alıp yumurtaları çırpın, teker teker çırpın kokmasın.
- Yumurta güzelce karıştırdıktan daha sonra hamurumuz hazır.
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye hamur torbasına koyarak hal vererek fırına veriyoruz.
- Bu ortada 150 derecede yaklaşık 1 saat boyunca fırının kapağını açmıyoruz, fırından fırına değişir, 180 yapabilirsiniz denetim ederek tabi .
- Hamurlar pişerken kremasını hazırlayalım tencereye tereyağ ,vanilya,krema hariç gereçleri karıştıralım.
- Kıvam alınca başka materyalleri koyup çırptıktan daha sonra kremamızda hazır.
- Çikolata sosu bütün materyalleri katıp karıştırıyoruz hoş kıvam alana kadar.
- ondan sonrasında soğumaya pişen hamurlarımızı biraz dinlendikten daha sonra bıçak yahut hamur torbasıyla kesip kremayı koyuyoruz, servis tabağına aldıktan daha sonra üzerine sosu dökelim.
- sonrasındasında isteğe bağlı olarak antep fıstık ile süsleyebilirsiniz ,vaktiniz var ise 1 gece dinlenince daha da hoş oluyor .Afiyet olsun idda ediyorum teşekkür edeceksiniz.