Çilekli Cheesecake Deneyince Vazgeçemeyeceksiniz

Leila

Global Mod
Global Mod
Çilekli Cheesecake Deneyince Vazgeçemeyeceksiniz Tanımı İçin Materyaller

Alt tabanı için;

  • 300 gram yulaflı bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı fındık – ceviz
Orta katman için;

  • 500 gram mascarpone (labne peyniri )
  • 200 gram halbrahm demi- creme (krema)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yumurta-1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Sosu için ;

  • 250 gram çilek
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (1 çay bardağı su ile ıslatılmış )
  • 1 su bardak su
  • 1 paket vanilya
Çilekli Cheesecake Deneyince Vazgeçemeyeceksiniz Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Üzerinin sosunu hazırlamak için; 250 gram taze ya da dondurulmuş çilek 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı su eklenerek, 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.
  2. Akabinde, uygun bir tencereye alınır ve 1 çay bardağı su ile eritilen 2 yemek kaşığı mısır nişastası eklenir.
  3. Orta ateşte kaynatılan sos, kaynadıktan daha sonra 5 dakika daha ocağın altı kısılarak pişirilir.
  4. Ocaktan alınan sosa, 1 paket vanilya ek edilerek karıştırılır.
  5. Çilekli sos, ortada karıştırarak soğuması için bekletilir.
  6. Pastanın tabanını hazırlamak için; 2 paket burçak bisküvi ve 1 su bardağı fındık içi, toz haline gelinceye kadar rondoda çekilir.
  7. Derince bir kaba alınan bisküvi ve fındıklara, yarım çay bardağından biraz az süt ve 100 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin ek edilerek uygunca karıştırılır.
  8. Hazırlanan karışım, yağlanmış ya da tabanına yağlı kağıt serilmiş 26 santimetrelik kelepçeli kalıba aktarılır.
  9. Üzeri, kaşık ya da bir cam bardak tabanı sayesinde bastırarak düzeltilir ve krema hazırlanıncaya kadar, buzdolabına kaldırılır.
  10. Kremasını hazırlamak için; 500 gram labne peyniri ,1 paket (200 mililitre) sıvı krema farklı kaplarda katı hale gelinceye kadar çırpılır çabucak sonrasında birleştirilir.
  11. 1,5 su bardağı toz şeker eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  12. 4 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın sarısı, teker teker karışıma eklenerek, mikserin en düşük suratında 5 dakika boyunca çırpılır.
  13. Son olarak, 4 yemek kaşığı un ve 1 paket vanilya ek edilerek karıştırılır.
  14. Buzdolabından alınan kelepçeli kalıbın dış yüzeyi, fırında kenarlarının yanmasını önlemek için alüminyum folyo ile kaplanır.
  15. Hazırlanan krema kalıba boşaltılır ve evvelde ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirilir.
  16. İçerisine kek sert olmaması için sağlam bir kap içerisine bir ölçü su koyup fırının içerisine koyabilirsiniz.
  17. Akabinde, fırından derecesi 160’a düşürülerek 10 dakika daha pişirilir ve fırın kapatılarak kapağı açılmadan 1 saat bekletilir.
  18. Fırından alındıktan daha sonra soğuyan cheesecake’in üzerine, frambuazlı sos dökülerek yayılır.
  19. Kalıbı ile birlikte buzdolabına kaldırılır ve 1 gece dinlendirilir.
  20. Kalıbından itinayla çıkartılan cheesecake servis tabağına alınır ve dilimlenerek ikrama hazır hale getirilir.Ellerinize sıhhat ve afiyet olsun.
Çilekli Cheesecake Deneyince Vazgeçemeyeceksiniz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı