Çilekli Tadına Doyulmaz Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için :
Not EkleTarifi Yazdır
								Kek için :
- 4 adet yumurta
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 çimdik tuz
 - Yarım çay bardağı sıcak su
 - 1 buçuk çay bardağı un
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilin
 - 1 dolu yemek kaşığı kakao
 
- 3 ,5 su bardağı süt
 - 1 su bardağı şeker
 - 3 yemek kaşığı un
 - 4 yemek kaşığı nişasta
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 paket vanilin
 - 1 paket krem şanti
 - 1 yemek kaşığı sıvı krema
 
- 50 ml sıvı krema
 - 80 gram kare çikolata
 - Çilek
 - 1 paket krem şanti
 - Yarım çay bardağı süt
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri ve tuzu 7 8 dk çırpalım. Suyu ekleyelim karıştıralım.
 - Başka bir kapta un kakao kabartma tozu vanilin karıştırıp yumurtaya yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.
 - Çember kalıba harcı ekleyip öncesinden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Fırından çıkarınca ızgara üstüne aksi çevirip soğumaya bırakalım.
 - Krema için süt şeker un nişastayı karıştırarak pişirelim. Baya kıvamlı oluyor gözünüzü korkutmasın 
.
 - Kaynadıktan sorna altını kapatıp tereyağ ve vanilini ekleyip karıştıralım ve üzerine streç sinema kapatıp buzdolabında 3 4 saat soğumaya bırakalım.
 - Soğuduktan daha sonra 1 paket krem şanti ve 1 yemek kaşığı sıvı krema ekleyip mikserle 3 4 dk çırpalım.
 - Keki 3 e bölüp şekerli süt ile her katı ıslatalım ve ortalarına pastacı kremamızdan sürelim ortalarına istediğiniz meyve ek edebilirsiniz ben çilek doğradım.
 - Her kata birebir süreci uygulayalım ve keki pişirdiğimiz kelepçeli kalıpta 1 gece bu türlü dinlendirelim.
 - Ertesi gün 1 paket krem şanti yarım bardak süt ile çırpıp üzerini kaplayalım.
 - En son sıvı kremayla erittiğimiz çikolatayla süsleyelim ve çilekleri ekleyelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun hayli lezzetli bir pasta oluyor ????.