Çok Lezzetli Fırın Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- ️400 gram kıyma
 - ️1 adet soğan
 - ️100 tane bezelye️
 - 3 yeşil soğan
 - ️1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
 - ️2 yumru patates️
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - ️1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
 - Biraz maydanoz️
 - 2 adet domates
 
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
 - ️Yarım bardak su
 - ️Rendelenmiş peynir
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları rendeleyin ve kıymaya ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ellerinizle hoş yoğurun ve yuvarlak top hali verin. Patatesleri soyun ve suda yumuşayana kadar haşlayın.
 - Kaynattıktan daha sonra çatal ile ezin ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Son olarak maydanozu ekleyin ve düzgünce yoğurun. Patatesleri birebir kıyma üzere top formu verin.
 - Domatesleri dilimler halinde kesin ve borcam kabına dizin. Köfteleri ve patates toplarını domateslerin üzerine yerleştirin.
 - Bezelyeyi ve küçük doğranmış yeşil soğanları üzerine dağıtın.
 - 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin. 30 dakika daha sonra üzerine salça sosu dökün ve rendelenmiş peynir serpin. yine fırına koyun ve kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.