Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Heyeti toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı

Samuag

New member
Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaklaşık 3 saat süren toplantıya ait yazılı açıklama yaptı.

Buna nazaran, Heyet üyeleri görüşmede Türkiye’nin göç idaresi ve çeşitli statülerle ülkede bulunan yabancılara dair hususları ele aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir sunum yaptığı görüşmede, Heyet üyeleri, göç idaresi konusundaki mevcut düzenlemeler ve uygulamalar üzerine fikir teatisinde bulundu.

Entegrasyon siyasetlerinin yanı sıra Suriyelilerin ülkelerine istekli ve inançlı bir biçimde geri dönüşlerini sağlayacak gelişmelere dair görüşlerini lisana getiren Şura üyeleri, ayrıyeten yabancı düşmanlığı üzerinden siyasi rant ve provokasyon yürütülmesinin önüne geçecek adımları da kıymetlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye’nin tarih boyunca olduğu üzere bugün de hudutlarına dayanan ve bir biçimde topraklarına sığınan hiç bir mazluma, mağdura sırtını dönmediğini söz etti.

Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin inançlı hale getirdiği bölgelere geri dönenlerin sayısının 500 bini geçtiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bölgelerde memleketler arası finansmanla inşa edilecek yeni yerleşim yerleriyle epeyce daha fazla sayıda Suriyelinin meskenlerine dönüşünü temin edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede, “Medeniyetimiz, inancımız, kültürümüz ve değerlerimizde yeri olmayan yabancı düşmanlığına milletimizin ve devletimizin asla müsaade veremeyeceğini” söz ettiği bildirildi.