Docker Hub: Docker Free Team’in silinmesine ilişkin açıklama

celeron

Global Mod
Global Mod
Docker, birkaç ayrıntıyı açıklığa kavuşturmayı amaçlayan bir blog gönderisinde “Özür dileriz. Docker Free Teams’in sonunu duyurmakla berbat bir iş çıkardık.” Raporun yazarı, iletişimin “nasıl” olduğunun açık kaynak topluluğunu gerçekten korkuttuğunu kabul ediyor.


E-postanın bildirdiğine göre, temasa geçilen “Ücretsiz Ekip” kuruluşlarının etkilenen üyeleri, ücretsiz veya ücretli planlardan birine geçmezlerse işlevlerini kaybedeceklerdi. Docker Hub kullanıcılarının yüzde ikisinden azı etkileniyor.

Docker Hub: Ücretsiz ekipler yeterince hedeflenmemiş


Docker, “Docker Free Team aboneliğinin aşamalı olarak kaldırılmasının nedenlerinden biri, iyi hedeflenmemiş olmasıydı” diye açıklıyor. Proje, blog gönderisinde “Özellikle, açık kaynak kitlesi için, eski Ücretsiz Ekip aboneliğinin sunduğu avantajların ötesinde avantajlar sunan, yakın zamanda güncellenen Docker-Sponsorlu Açık Kaynak programımız kadar uygun değildi” diye ekliyor.


Docker, çok fazla eleştiriye neden olan önemli bir noktaya da dikkat çekmek istiyor: “Ayrıca, herkese açık görüntülerin Docker Hub’dan yalnızca bakımcılar onları silmeye karar verdiğinde kaldırıldığını açıklığa kavuşturmak istiyoruz. İlk iletişimimizin bunu başaramadığı için üzgünüz. temizlemek.” Blog gönderisi bir tür SSS ile sona eriyor. Diğer projelerin dayandığı açık kaynaklı görüntüler, yalnızca sağlayıcılar kendileri yaptıysa kaldırılacaktır.

Örneğin siber suçluların saldırısı durumunda eski proje adlarını devralmak mümkün olmamalıdır. Docker bir kuruluşu kendi isteğiyle kapatsa, silse veya bıraksa bile ad alanı serbest bırakılmaz. Kişisel bir Docker hesabına geçiş yolu, bir destek bileti oluşturarak mümkündür. Docker, açık kaynak projelerinin Docker Sponsorlu Açık Kaynak programına başvurması gerektiğini bir kez daha vurguluyor; bir proje daha önce reddedilmiş olsa bile.

SSS çok daha kapsamlıdır, etkilenenler kendi ihtiyaçları için kontrol etmelidir. Docker geçen hafta ücretsiz “Docker Free Team”i kaldıracağını duyurmuştu. Bunu kullanan açık kaynaklı projeler 30 gün önceden haber vererek hareket etmelidir. Görüntüler başka bir şekilde silinmemiş olsalar bile eskirler ve sonunda kullanılamaz hale gelirler ve hatta dahil edilen bileşenlerde güvenlik açıkları varsa bir güvenlik riski oluştururlar. Etkilenenlerin tepkileri için sahip oldukları kısa zaman dilimi, büyük olasılıkla eleştirilere neden olmaya devam edecek.



(dmk)



Haberin Sonu