Dokunmatik Bilgisayar Nasıl Açılır ?

Ece

New member
Dokunmatik Bilgisayar Nasıl Açılır?

Dokunmatik bilgisayarlar, günümüzde yaygın olarak kullanılan ve birçok farklı işlemi gerçekleştirmeye olanak tanıyan pratik cihazlardır. Ancak, ilk kez bir dokunmatik bilgisayar kullanacak olanlar için bu cihazları açmak biraz kafa karıştırıcı olabilir. Neyse ki, bu adımları takip ederek dokunmatik bilgisayarınızı kolayca açabilirsiniz.

1. Cihazınızın Güç Düğmesini Bulun:

İlk adım olarak, dokunmatik bilgisayarınızın güç düğmesini bulmanız gerekecek. Bu düğme genellikle cihazın yanında veya üstünde bulunur. Bazı modellerde, güç düğmesi ayrıca klavyenin üzerinde veya klavyeye entegre edilmiş olabilir. Güç düğmesi genellikle küçük bir sembolle işaretlenmiştir, genellikle bir daire içinde bir çizgi veya bir düğme simgesi bulunur.

2. Güç Düğmesine Basın:

Güç düğmesini bulduktan sonra, dokunmatik bilgisayarınızı açmak için bu düğmeye basmanız gerekecek. Düğmeye bastığınızda, cihazınızın ekranı ışıklanacak ve başlangıç ekranı veya kilidini açma ekranı görünecektir. Bazı modellerde güç düğmesine basılı tutarak cihazı açmak gerekebilir, bu da genellikle cihazın modeline bağlıdır.

3. Parmaklarınızı Kullanarak Ekranı Açın:

Dokunmatik bilgisayarlar, adından da anlaşılacağı gibi, parmaklarınızla etkileşime girmenizi sağlayan ekranlara sahiptir. Cihazınızın ekranını açmak için parmaklarınızı kullanın ve ekranda bir hareket yapın. Bazı modellerde ekranı açmak için yukarı doğru kaydırma veya dokunma gerekebilir, diğer modellerde ise sadece bir dokunuş yeterli olabilir.

4. Kullanıcı Adı ve Şifrenizi Girin:

Birçok dokunmatik bilgisayar, kullanıcıların cihazlarını güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamak için bir kullanıcı adı ve şifre gerektirir. Ekran açıldığında, kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmeniz istenebilir. Bu bilgileri girdikten sonra, cihazınız açılacak ve kullanıma hazır olacaktır.

5. Başlangıç Ekranını İnceleyin:

Dokunmatik bilgisayarınız açıldığında, genellikle bir başlangıç ekranı görüntülenir. Bu ekran, kullanıcıların en sık kullandıkları uygulamalara veya dosyalara hızlı erişim sağlar. Başlangıç ekranında, farklı uygulama kısayollarını görebilirsiniz ve bu uygulamalara dokunarak veya tıklayarak onları açabilirsiniz.

6. İşlemi Tamamlayın ve Kullanmaya Başlayın:

Tüm bu adımları tamamladıktan sonra, dokunmatik bilgisayarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan uygulamaları açabilir, internete bağlanabilir, e-postalarınızı kontrol edebilir veya diğer işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Kullanım sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, cihazınızın kullanım kılavuzunu kontrol etmek veya internet üzerinde yardım aramak yardımcı olabilir.

Sıkça Sorulan Sorular:

1. Dokunmatik bilgisayarımı açamıyorum, ne yapmalıyım?

Eğer dokunmatik bilgisayarınızı açamıyorsanız, öncelikle cihazınızın şarjının bitip bitmediğini kontrol edin. Şarjı bitmişse, cihazı şarj etmek için adaptörünüze takın ve bir süre bekleyin. Daha sonra tekrar güç düğmesine basarak cihazınızı açmayı deneyin.

2. Güç düğmesini bulamıyorum, ne yapmalıyım?

Güç düğmesini bulamıyorsanız, cihazınızın kullanım kılavuzunu kontrol etmek iyi bir başlangıç olabilir. Kılavuz genellikle güç düğmesinin yerini gösterir ve cihazın nasıl açılacağı konusunda size talimatlar verir. Ayrıca, cihazın marka ve modeline göre internet üzerinde arama yaparak da yardım alabilirsiniz.

3. Dokunmatik bilgisayarım açıldığında ekran siyah kalıyor, ne yapmalıyım?

Dokunmatik bilgisayarınız açıldığında ekran siyah kalıyorsa, öncelikle cihazınızın şarjının yeterli olduğundan emin olun. Şarjın yeterli olduğunu düşünüyorsanız, cihazınızın donduğu veya bir hata mesajı aldığı olabilir. Bu durumda, güç düğmesine basılı tutarak cihazı kapatıp tekrar açmayı deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, teknik destek almak için cihazın üreticisine başvurabilirsiniz.

Guclu

New member

Dokunmatik bilgisayarlar, günümüzde yaygın olarak kullanılan ve birçok farklı işlemi gerçekleştirmeye olanak tanıyan
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Ece

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Endüstriyel sistemler için, uyumluluk sorunlarını önlemek amacıyla üreticinin özel kalibrasyon yöntemini izleyin
Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Kerem Berk

New member

Dokunmatik bilgisayarlar, günümüzde yaygın olarak kullanılan ve birçok farklı işlemi gerçekleştirmeye olanak tanıyan
Merhaba soru sahipleri

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Ece

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dokunmatik bilgisayarı açmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Guclu' Alıntı:
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Ece Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Endüstriyel sistemler için, uyumluluk sorunlarını önlemek amacıyla üreticinin
Açıkçası bazı uzmanlar farklı düşünüyor @Guclu, fakat senin yorumun da güçlü

Emre

New member

Selam yol geçen hanı ahalisi

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Ece

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dokunmatik ekran kalibrasyonu işe yaramazsa, dokunmatik ekranın hasarlı veya çevresel faktörlerden etkilenmiş olması mümkündür
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Kerem Berk' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Ece Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dokunmatik bilgisayarı açmak için aşağıdaki adımlar
Bazı yerlerde haklısın @Kerem Berk, ama bütünüyle katılamıyorum

celeron

Global Mod
Global Mod

Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dokunmatik bilgisayarla ilgili daha fazla bilgi ve destek için Microsoft Destek veya CHIP Online gibi kaynaklara başvurulabilir
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Emre' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Ece Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dokunmatik ekran kalibrasyonu işe yaramazsa
Birkaç yıl sonra daha net sonuçlar çıkabilir @Emre

DeSouza

Global Mod
Global Mod

Selam bu başlığa uğrayanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Ece

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dokunmatik ekranı kalibre etmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Emre' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Ece Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dokunmatik ekran kalibrasyonu işe yaramazsa
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Emre

Deniz

New member

Merhaba canlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows 11'de dokunmatik ekranı açıp kapatan atanmış bir tuş veya klavye kısayolu bulunmamaktadır
Özet gibi olacak ama elimde kalan fikir aşağı yukarı bu

celeron' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @celeron

Emre' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Ece Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dokunmatik
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Emre, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

DeSouza' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Ece Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dokunmatik ekranı kalibre
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @DeSouza, bunu söylemeliyim