Düdüklü Tencerede Kıymalı Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- Yarım kg taze fasulye
 - 1 büyük baş soğan
 - 3 diş sarımsak
 - 1 adet yeşil biber
 - 2 yemek kaşığı zeytin yağı
 - 100 gram kıyma
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 3 orta uzunluk domates
 - 1 su bardağı sıcak su
 - 1 çay kaşığı tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyeler yıkanıp ayıklanıp dileğe bakılırsa bıçak sayesinde istenilen büyüklükte kıyılır.
 - Soğan ince, ince, küp, küp doğranır düdüklü tencereye alınır.
 - Sarımsak, biberde doğranıp ek edilir zeytin yağla birlikte yumuşayana kadar kavrulur.
 - Kıyma ek edip kavrulur, salça ek edilir biraz daha kavrulur küp, küp doğranan domatesler ek edilir
 - Kavrulan fasulyelere , biraz daha kavrulur.
 - 1 su bardağı sıcak su, tuz ek edilir düdüklünün kapağı kapatılır. Düdüğü dikey hale getirip harlı ocağa alınır.
 - Fıs sesi geldiğinde dikey biçim yana indirilir ocak ayarı kısılır.
 - 20 dk daha sonra musluğun altına suya tutup havası aldırılır servis yapılır. Afiyet olsun.
 
- Düdüklü tencerede pişen yemeğin buharı ortasında kaldığı için başka bir lezzet verir. ????.
 - Gazdan tasarruf olur kısa müddette pişer. ????.