Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 adet yumurta
 - 125 gram tereyağı yada yarım paket margarin
 - Yarım su bardağı şeker
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 1,5 yemek kaşığı yoğurt
 - Yarım çay kaşığı karbonat
 - Alabildiği kadar un denetimli ekleyin yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur olacak
 
- 3 tane soyulmuş elma
 - 3 yemek kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 - 2 yemek kaşığı ceviz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmalı harç için, elmaları soyup rendeleyelim. Üzerine şeker ekleyip pişirelim. Suyunu salıp çektikten daha sonra tarçın ve ceviz ekleyip soğumaya alalım.
 - Hamuru için; tüm materyalleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
 - Hamurdan biraz ayıralım buzluğa atalım. Kalan hamuru muffin kalıbı yada büyük tart kalıbına yayalım.
 - İç harç için; tüm gereçleri karıştırıp 10 dakika kaynatalım.
 - Çatalla delelim, elmalı harcı ekleyelim.
 - Üzeri için buzluğa attığımız hamuru rendeleyelim yada doğrayıp, üzerine dağıtalım.
 - 180 derece üst alt fanlı fırında kızarana kadar pişirelim. Soğuduktan daha sonra pudra şekeri serpelim????????????.