Etimek Tatlısı Harika Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Etimek Tatlısı Harika Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 -2,5 paket etimek yapacağınız borcama bakılırsa ayarlayabilirsiniz
- 3 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tane yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
- 4su bardağı süt
- 2 paket kremşanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Şekerimizi tavaya alarak eritiyoruz. Dikkat ediyoruz şekerimizi yakmıyoruz karamel rengini aldımı suyunu ek ediyoruz.
- 5 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz burda şekerimiz en evvel sertleşecek lakin kaynadıkça şekerimiz eriyecektir.
- Etimeklerimizi borcamımıza yerleştirerek şerbetimizi üzerlerine ek ediyoruz.
- İkinci katın etimeklerini de öteki bir borcamda ıslatıyoruz.
- Krema gereçlerimizi tenceremize alarak güzelce pişiriyoruz.
- Kremamız piştikten daha sonra dinlendiriyoruz.
- sonrasındasında kremşantimizi ek ederek mikserle güzelce çırpıyoruz. Şayet kremamız fazlaca koyu ise süt yada çiğ kremayla biraz açıyoruz.
- Hazır olan kremamızı etimeklerimizin üzerine döküyoruz.
- İkinci kata koyacağımız etimeklerimizide dikkatli bir biçimde kremamızın üzerine yerleştiriyoruz.
- Yerleştirdikten daha sonra çırptığımız kremşantimizi de ikinci kata koyduğumuz etimeklerimizin üzerine güzelce sürüyoruz.
- Hazırladıktan daha sonra hindistan cevizini üzerine serpiştiriyoruz.
- Üstünü istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz yada bu türlü de bırakabilirsiniz.
- Tatlımızı buzdolabına koyarak 4-5 saat dinlendiriyoruz. Şayet vaktiniz var ise bir gece evvelde hazırlarsanız daha lezzetli olur tatlınız. ????.
Etimek Tatlısı Harika Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı