Etli Patlıcan Tava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 500 gr.kuşbaşı doğranmış et
 - 1 kg patlıcan
 - 3 adet acı yeşil biber
 - 3 adet iri domates
 - 1 adet orta uzunluk soğan
 - 1 baş sarımsak
 - 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
 - 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
 - 5 yada 6 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı karabiber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencere içine 5 yada 6 yemek kaşığı zeytinyağını koyup kızdırın.
 - Üzerine 500 gram kuşbaşı doğranmış eti ekleyin.
 - Suyunu salıp, çekene 8 dk kadar pişirin.
 - ondan sonrasında pişen etlerin üzerine 1 adet ince ince doğranmış soğan koyun.
 - 3 dakika kadar etleri soğan ile birlikte kavurun.
 - Diğer tarafta 1 kg orta uzunluk patlıcanı alacalı soyun. Orta büyüklükte küpler halinde kesin.(20 dk. Tuzlu suda bekletin).
 - 3 adet yeşil biber ve 3 adet orta uzunluk domatesi de orta büyüklükte kesin.
 - Etlerin üzerine sırasıyla doğranmış patlıcanları koyun.
 - ondan sonrasında tencereye domatesleri, biberleri ve ayıklanmış 1 baş sarımsağı bütün dişler halinde ekleyin. (sarımsakları ikiyede bölebilirsiniz)
 - Domates salçası ve biber salçasını derin bir kap içine koyun.
 - Üzerine 1 buçuk su bardağı kadar su döküp, salçayı tuz ve karabiberle uygunca ezin ve yemeğin üzerine dökün.
 - Tencerenin kapağını kapatın.
 - Kaynadıktan daha sonra ocağı kısıp sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.