Film yapımcısı Sora yüzünden 800 milyon dolarlık stüdyo genişletmeyi askıya aldı

celeron

Global Mod
Global Mod
Başarılı yönetmen, oyuncu, senarist ve yapımcı Tyler Perry, hızlı yapay zeka gelişmeleri nedeniyle planladığı 800 milyon dolarlık stüdyo genişletmesini süresiz olarak askıya alıyor. Tyler Perry Stüdyoları, diğer şeylerin yanı sıra “Kara Panter: Sonsuza Kadar Wakanda”, “Hawkeye” dizisi ve yakında çıkacak olan “Blade” filminin çekildiği ABD'deki en büyük stüdyo sitesidir.

Reklamcılık



Perry'nin kararı özellikle OpenAI'nin yeni üretken metinden videoya modeli Sora'nın piyasaya sürülmesinden sonra geldi. The Hollywood Reporter'a verdiği röportajda Perry, bu teknolojilerin film endüstrisi ve iş piyasası üzerindeki potansiyel etkisine ilişkin içgörülerini ve endişelerini paylaştı.

Sora'nın yetenekleri “şaşırtıcı”


Perry, Sora'nın yeteneklerini “nefes kesici” olarak nitelendirdi. Perry, “Bütün bunları yapabileceğinin söylenmesi başka bir şey, ancak aslında yetenekleri görmek nefes kesiciydi” dedi. Bu teknolojinin, sektördeki istihdam üzerinde ciddi bir etkisi olacak çekim yerleri ve inşaat setleri ihtiyacını ortadan kaldırabileceğinden endişe ediyor.

Yapay zekanın getirdiği bariz faydalara rağmen film yapımcısı, bunun istihdam üzerindeki etkisi konusunda ciddi endişelerini dile getirdi. “Bu, sektördeki herkes için beni çok endişelendiriyor” dedi ve teknolojinin oyunculardan teknik ekiplere ve post prodüksiyona kadar “sektörümüzün her köşesine dokunabileceğini” ekledi.

Olumsuz etkilerden endişe edin


İlginç bir şekilde Perry, gelecek filmlerinden ikisinde uzun makyaj seanslarını atlamak için zaten yapay zekayı kullandı ve bu da teknolojiye karşı kararsızlığını vurguladı. Faydalarının farkındadır ancak aynı zamanda olası olumsuz etkiler konusunda da derinden endişe duymaktadır.

Perry, yapay zekanın sektöre tanıtılması konusunda düzenli ve işbirlikçi bir yaklaşım çağrısında bulunuyor. “Bizi koruyacak bir tür düzenleme olması gerekiyor. Aksi takdirde nasıl hayatta kalabileceğimizi anlamıyorum” diye vurguladı. En büyük endişesi işleri ve sektörün geleceğini korumaktır. Tüm film endüstrisini, hem teknolojik gelişmelerden yararlanan hem de işçileri koruyan çözümler bulmak için birlikte çalışmaya çağırıyor.

Son olarak Perry, yapay zekanın endüstri ve toplum üzerindeki geniş kapsamlı etkisi konusunda uyardı. Yakın gelecekte birçok işin kaybedilebileceğinden korkarak, “Bunun önemli bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum” dedi. Perry, sanayinin yanı sıra hükümetin de insanlığı ve işleri tehlikeye atmadan teknolojik ilerlemeyi teşvik eden bir çerçeve oluşturmak için devreye gireceğini umuyor.


(mack)



Haberin Sonu