Fırında Patatesli Soslu Ispanak Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Fırında Patatesli Soslu Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 6 adet patates
 - Yarım kilo ıspanak
 - 3 adet soğan
 - 3 adet kırmızı biber
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Yarım su bardağı kaşar peyniri
 - Yarım çay bardağı beyaz peynir
 - Tuz, karabiber ,kekik, kırmızı toz biber, pulbiber
 
- 2 adet yumurta
 - 1 su bardağı süt
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel patatesleri soyup epey ince bir biçimde yuvarlak doğrayalım, benim bi aparatım vardı onu kullandım pratik oldu.
 - Patatesleri yuvarlak borcama dizelim.
 - 200 derecede 30 – 35 dakika denetimli bir biçimde pişirelim.
 - Akabinde ıspanakları temizleyip yıkayalım ve süzmeye bırakalım.
 - Soğanları soyup doğrayalım tavaya alalım .
 - Sıvı yağ ekleyip kırmızı biberleri ekleyelim karıştıralım.
 - Biraz sotelenince ıspanakları ek edelim .
 - Tuz ,karabiber ,pulbiber ,kırmızı toz biber, kekik ekleyelim kavuralım .
 - Pişen patatesleri fırından alalım ,ıspanak harcını ek edelim ve sosu hazırlayalım.
 - Süt ve yumurtayı çırpalım ,sosu gezdirerek dökelim .
 - Akabinde kaşar peyniri ve beyaz peyniri ek edelim.
 - Fırına pişmesi için bırakalım ,kaşarlar eriyene kadar fırında tutalım.
 
Fırında Patatesli Soslu Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı