Fırında Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 1 adet orta uzunluk karnabahar
 - 2 adet yumurta
 - 1 yemek kaşığı yoğurt
 - Yarım çay bardağı süt
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı mısır unu
 - Yarım çay bardağı zeytinyağ (arttırıp azaltabilirsiniz)
 - Tuz
 - Karabiber
 - Acı pul biber
 - Kırmızı toz biber
 - Zerdeçal
 - Kaju(isteğe bağlı)
 - Sarımsak tozu( yoğurtla servis yaparken sarımsak kullanmayın)
 - Baharatları istediğiniz ölçüde kullanabilirsiniz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharı uygunca yıkayıp küçük modüllere ayırın 10 dk sirkeli suda bekletin.
 - 10 dk kadar haşlayın ne çiğ ne epeyce yumuşak olmasın.
 - Haşladıktan daha sonra süzüp borcama alın.
 - Sosu tüm gereçleri karıştırarak hazırlayın ve karnabahara güzelce bulayın.
 - 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
 - Yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
 
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı