Fıstık Düşü Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 yemek kaşığı teremyağ
 - 1 su bardağı irmik
 - 1 su bardağı fıstık tozu
 - 1.5 su bardağı toz şeker
 - 1.5 su bardağı süt
 - 1.5 su bardağı su
 - Sade dondurma
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Teremyağımızı ve irmiğimizi 5 dk kadar kavuruyoruz. çabucak sonrasında fıstık tozunu ve toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz 10 dk kadar kavuruyoruz.
 - Başka bir tabakta birleştirdiğimiz süt ve suyumuzu bu karışımımıza yavaşça ekliyoruz suyunu çekene kadar karıştırıyoruz.
 - Soğuyan helvamızın kase sayesinde ortasını açıp sade dondurma bırakıyoruz. Tabağa aykırı çevirdiğimiz fıstık düşümüzü afiyetle yiyoruz.