Giresun Fasulye Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 kg taze fasulye
 - 1 adet soğan
 - 1 havuç
 - 1 adet patates
 - 1 çay bardağı pirinç
 - 1 çay bardağı su
 - Tuz
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fasulyelerimizi ince ince dilimliyoruz.
 - Yıkayıp süzdükten daha sonra yarısını tencereye koyuyoruz.
 - Fasulyenin üzerine pirinç, küp küp doğradığımız havuç ve patatesin yarısını ekliyoruz.
 - hemen sonrasında fasulyenin geri kalanını da ekleyip en üste küp küp doğradığımız soğanı ve tuzu ekliyoruz.
 - Tenceremizi ocağa alıp üzerine suyumuzu ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
 - Üzerine sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ koyuyoruz.
 - sonrasındasında diblemizi kaşıkla karıştırıp harmanlıyoruz.
 - Yaklaşık bir 15 dakika daha pişirdikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.