GPTZero: Uygulama, ChatGPT gibi yapay zeka tarafından yazılan metinleri tanıyabilmelidir.

celeron

Global Mod
Global Mod
Kasım ayında OpenAI, ChatGPT adlı sohbet robotunu piyasaya sürdü. Kulağa inanılmaz derecede insani gelen cevaplar ve hatta uzun denemeler üretebilir. En geç o zamandan beri, yapay zekanın (AI) intihal ve aldatma konusundaki tartışması tüm hızıyla devam ediyor. ABD’deki Princeton Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri öğrencisi olan Edward Tian, şimdi de bir metnin insan kaleminden mi yoksa bir makine tarafından mı üretildiğini “hızlı ve verimli bir şekilde” ayırt edebildiğini söylediği GPTZero uygulamasını geliştirdi.


Beta sürümü için büyük telaş


Tian, şu anda uygulamanın “şaşkınlık” ve süreksizlik gibi özellikleri kullandığını açıkladı. Twitter’da bir dizi mesajda. Bir metnin rastgeleliğine ve makine yapımı daha uzun bir karakter dizisinin zaman içinde daha eşit ve sabit bir karmaşıklığa sahip olduğu gerçeğine dayanır. Öte yandan insanlar varyasyonlara daha çok güveniyor. Programcı ayrıca GPTZero’nun iş başındaki örneklerini de sağladı. Uygulama, John McPhees tarafından “New Yorker” dergisinde yayınlanan “Referans Çerçevesi” makalesinin bir insandan ve bir LinkedIn gönderisinin bir bottan geldiğini doğru bir şekilde belirledi.

Tian, kendi web sitesinde ve açık kaynak platformu Streamlit’te GPTZero’nun beta sürümünü yayınladı. Ancak Cumartesi günü, her iki portala da ulaşmak zor veya imkansızdı ve hata mesajları verdi. Geliştirici Salı günü, uygulamanın büyük talep nedeniyle şu anda kapalı olduğunu tweetledi. Veri hacmini şimdiden artırdığı için Streamlit’e teşekkür etti. Substack yayıncılık hizmetindeki bir gönderide Tian, birkaç gün içinde 10.000’den fazla kullanıcının GPTZero’yu yalnızca Streamlit üzerinde test ettiğini açıkladı. Yanlış kararları azaltmak ve sonuçları iyileştirmek için modeli güncelledi.


Önerilen Haber Amaçlı İçerik



Onayınız ile harici bir anket (Opinary GmbH) buraya yüklenecektir.



Anketleri her zaman yükle

Anketi şimdi yükle




doğruluk yanılsaması


Gözlemcilere göre, ChatGPT’nin temeli olarak GPT-3 gibi büyük dil modellerini kullanmanın büyüsü ve riski, bunların yalnızca bir doğruluk yanılsaması sağlamasıdır. Bir cümledeki en olası sonraki kelimeyi tahmin ederek çalıştılar. AI bunun doğru mu yanlış mı olduğunu bilmiyor. Bu, çevrimiçi ortamlarda zaten sıklıkla kutuplaşmış olan söylemleri daha da çarpıtabilir. Bu sektördeki muazzam geliştirme hızı, yapay zeka tarafından oluşturulan metni çok hızlı bir şekilde tanıma yöntemlerinin yeniden eski görünmesi anlamına gelir.



Federal Meclis’teki Teknoloji Değerlendirme Ofisi kısa süre önce otomatik olarak oluşturulan metinler için bir etiket çağrısında bulundu. Aralık ayında OpenAI, intihalle mücadele için ChatGPT tarafından oluşturulan karakter dizilerine filigran ekleyeceğini duyurdu. Ek olarak, botun hüküm ve koşulları, kullanıcıların bot tarafından oluşturulan metinleri açıkça etiketlemesi gerektiğini belirtiyordu.


(bme)



Haberin Sonu