Güveçte Patatesli Kremalı Mantar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket mantar
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kutu krema
- 1 adet kuru soğan
- Pulbiber,karabiber,tuz ve kekik
- Kaşar rendesi
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler küp küp doğranır.
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatlarla harmanlanıp güveç kaplarına bölüştürülür. (ben 5 adet güveç kabına hisse ettim. )
- Fırında yumuşayana kadar pişirilir.
- Patatesler fırında iken mantarları hazırlayalım.
- Öncelikle mantarlar epey ince olmayacak biçimde doğranır.
- Üzerine soğan,biberler,zeytinyağ ve tereyağ eklenip ocakta üstü kapalı biçimde sotelenir.
- Mantarlar yumuşayınca krema,un,tuz ve karabiber eklenip 4-5 dakika orta ara karıştırılarak pişirilir.
- Pişen patateslerin üzerine kremalı mantar bölüştürülür.
- Üzerine kaşar rendesi eklenip fırına verilir.
- Kaşar eriyip üstü kızarıncaya kadar pişirilir.