Güveçte Patatesli Kremalı Mantar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 3 adet patates
 - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 paket mantar
 - 2 adet yeşil biber
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 tatlı kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 kutu krema
 - 1 adet kuru soğan
 - Pulbiber,karabiber,tuz ve kekik
 
- Kaşar rendesi
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler küp küp doğranır.
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatlarla harmanlanıp güveç kaplarına bölüştürülür. (ben 5 adet güveç kabına hisse ettim. )
 - Fırında yumuşayana kadar pişirilir.
 - Patatesler fırında iken mantarları hazırlayalım.
 - Öncelikle mantarlar epey ince olmayacak biçimde doğranır.
 - Üzerine soğan,biberler,zeytinyağ ve tereyağ eklenip ocakta üstü kapalı biçimde sotelenir.
 - Mantarlar yumuşayınca krema,un,tuz ve karabiber eklenip 4-5 dakika orta ara karıştırılarak pişirilir.
 - Pişen patateslerin üzerine kremalı mantar bölüştürülür.
 - Üzerine kaşar rendesi eklenip fırına verilir.
 - Kaşar eriyip üstü kızarıncaya kadar pişirilir.