Hindistan Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 kase kiraz
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım .
- Sıvı yağ ,yoğurt ek edip çırpmaya devam edin .
- Hindistan cevizi ,un ,kabartma tozu, nişastasını ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
- Yağlanmış tepsiye döküp kirazların çekirdeklerini çıkarıp kekin üzerine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırına verin, denetimli bir biçimde pişirin, yapanlara şimdiden afiyet olsun.