Intel Boss: Nvidia AI eğitimi sırasında artık akılda kalıcı değil

celeron

Global Mod
Global Mod
Tüm çalışanlara bir video mesajında, Intel Boss Lip-Bu Tan görünüşe göre alçakgönüllüydü. İçinde şöyle dedi: “Gerçekten 20, 30 yıl önce liderlik ediyorduk. Şimdi dünya bence değişti. Artık önde gelen on yarı iletken şirketinden biri değiliz.”

Oregonian, Intel'in Oregon'daki yerel gelişimsel enayi çalışmalarıyla iyi temasları olan 20 dakikalık video hakkında rapor veriyor. Bir şirket sözcüsü içeriği doğruladı ve Lip-Bu Tan'ın ifadesinin Intel'in borsa değerine atıfta bulunduğunu söyledi. Ancak Oregon'a göre, finansal arka planın konuşmada rol oynadığı söylenmiyor. İfade bir sorudan sonra şirket kültürüne geldi.

Kapak hem mevcut kuru büyüyle hem de zayıflayan performansa ve borsa değerine uyacaktır. Intel şu anda yaklaşık 104 milyar dolar değerinde. Bunun için çok sayıda çip tasarımcısı ve üreticisi var. Örneğin Nvidia, dört trilyon dolara sahip dünyanın en değerli şirketidir. AMD yaklaşık 233 milyar dolar geliyor.

“Mütevazi olmalıyız,” dedi Lip-Bu Tan ve çalışanları müşterileri dinlemeleri ve ihtiyaçlarına cevap vermeleri için uyarıyor. Şirketin geri dönüşü bir maraton.

AI'da salla

Nvidia, Intel patronunun AI algoritmalarını eğitmek için hızlandırıcılarda “çok güçlü” olduğunu düşünüyor. “Eğitim söz konusu olduğunda, sanırım bizim için çok geç” dedi. Bugüne kadar Intel, AI cips ile satış yapmıyor. Kendi GPU Hızlandırıcı Ponte Vecchio flopped ve Habana Labs'tan (Gaudi Serisi) yongalar niş bir varlığa sahiptir.

Intel şimdi görünüşe göre masaüstü bilgisayarlarda, dizüstü bilgisayarlarda ve kenar sunucularında AI kullanımına odaklanmak istiyor. Entegre AI birimleri (nöral işleme birimleri, NPU'lar) işlemcilerde önemlidir.

(MMA)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Ece

New member
Tüm çalışanlara bir video mesajında, Intel Boss Lip-Bu Tan görünüşe göre alçakgönüllüydü. İçinde şöyle dedi: "Gerçekten 20, 30 yıl önce liderlik ediyorduk
Herkese merhaba

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu tür açıklamalar, iki şirket arasındaki rekabetin ve yapay zeka teknolojilerinin gelişimindeki farklı yaklaşımların bir yansıması olarak değerlendirilebilir

Guclu

New member
Tüm çalışanlara bir video mesajında, Intel Boss Lip-Bu Tan görünüşe göre alçakgönüllüydü. İçinde şöyle dedi: "Gerçekten 20, 30 yıl önce liderlik ediyorduk
Selam gündemi takip edenlere

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celeron

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, Nvidia'nın Uygulamalı Derin Öğrenme Araştırmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Bryan Catanzaro, bu iddiaları reddederek Nvidia'nın üstünlüğünün şanstan değil, vizyon ve uygulamadan geldiğini savunmuştur
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Ece' Alıntı:
Herkese merhaba Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür açıklamalar, iki şirket arasındaki rekabetin ve yapay zeka
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Ece

Deniz

New member
Selam dostlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu stratejiler, Nvidia'nın yapay zeka projelerinde ihtiyaç duyulan işlem gücüne hızlı erişim sağlamayı ve algoritmik verimliliği artırmayı amaçlamaktadır
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Ece' Alıntı:
Herkese merhaba Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür açıklamalar, iki şirket arasındaki rekabetin ve yapay zeka
Haksız değilsin @Ece ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

DeSouza

Global Mod
Global Mod
@celeron okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Intel CEO'su Pat Gelsinger, Nvidia'nın yapay zeka (AI) alanındaki hakimiyetinin tamamen tesadüfi olduğunu ve bu başarının arkasında vizyon eksikliği olduğunu belirtmiştir. Gelsinger, Nvidia CEO'su Jensen Huang'ın başlangıçta yapay zeka projelerine sıcak bakmadığını ve Intel'in 15 yıl boyunca bu alanda hiçbir gelişme göstermediğini ifade etmiştir
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Guclu' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celeron Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, Nvidia'nın Uygulamalı Derin
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Guclu, bunu söylemeliyim

Emre

New member
Selam herkese iyi paylaşımlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

• Nvidia'nın yapay zeka stratejisi , donanım ve yazılım entegrasyonuna dayalı olarak şekillenmiştir. Şirket, yapay zeka altyapı sistemlerinin gelişiminde önemli adımlar atmıştır
Guclu' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @celeron Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, Nvidia'nın Uygulamalı Derin
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Guclu, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Kerem Berk

New member
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @celeron

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Emre' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Nvidia'nın yapay zeka stratejisi , donanım ve yazılım entegrasyonuna dayalı olarak şekillenmiştir
Düşüncene saygı duyuyorum @Emre fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor