İstanbul’da bisikletli tacizci tutuklandı

Samuag

New member
14 yaşındaki B.B., 31 Aralık 2021 günü Bağcılar’da bisikletle dolaşan bir şüphelinin kendisini taciz ettiğini belirterek şikayetçi oldu.

İstanbul Vilayet Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü takımları, şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı. Çocuk Şube Müdürlüğü grupları 60 farklı iş yerine ilişkin güvenlik kamera imgelerini inceledi.

Olayla ilgili söz veren mağdur B.B (14), “31 Aralık günü saat 17:45 sıralarında okuldan konuta dönerken minibüsten meskenin üstünde indikten daha sonra yürümeye başladım. Bu esnada ardımdan biri seslendi. Dönüp baktığımda bisikletli bir kişinin seslendiğini gördüm. birinci vakit içinderda orada metro istasyonu olup olmadığını sordu. Kendisine tanım ettikten daha sonra işe gidip geldiğini, yeni evlendiğini, bayanları tanımadığını, bayanları gördüğünde memnun olduğunu söylemiş oldu. Akabinde da bakire olup olmadığımı, cinsel alakaya girmek isteyip istemediğimi sordu. Mevzunun farklı yerlere gittiğini söyleyip, yanından ayrılmak istedim. Lakin eli cebinde olan bisikletli şahıs kolumdan tutarak ayrılmama müsaade vermedi. Cep telefonumdan acil arama ile babamı aradım. Dalgınlığından istifade ederek kaçtım” diye konuştu.



Çocuk Şube Müdürlüğü Gruplarınca incelenen imajlarda, bisikleti elinde götüren ve yürüyen bir şüphelinin Bağcılar ve Bahçelievler’de 18 yaşından küçük kız çocuklarını sokaklarda ve caddelerde uzun müddet takip ettiği, bisikletin direksiyonunu kız çocuklarının önlerine kırarak, onlarla sohbet etmeye çalıştığı ve kız çocuklarını taciz ettiğini tespit etti.

Kuşkulu Mecit G. 16 ocakta gözaltına alındı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde kuşkulu Bakırköy Adalet Sarayı’na getirildi.

Söz veren Mecit G, “Ben kimseye metro istasyonunun nerede olduğunu sorup sormadığımı hatırlamıyorum. Ben tabiri okunan kız çocuğuna yeni evlendim, bayanları görür görmez keyifli oluyorum, sen bakire misin, seninle cinsel münasebet yaşayalım mı? üzere şeyler sormadım. bu türlü soruları kimseye soramam. Kaldı ki küçük bir kız çocuğuna bu türlü şeyler sorayım” dedi.


Suçlamaları reddeden Mecit G., “Ben olay tarihinde kimselerle konuşmadım. Ben olay tarihinde Mahmutbey yolunda bisiklet elimde olarak meskene gidiyordum. Yolda esmer, benim boylarımda, başı kapalı, 19-20 yaşlarında bir bayan şahıs yoldan geçenlere kirazlı metro istasyonunun yerini soruyordu. Ben de kendisine yaklaşıp Kirazlı Metro istasyonunun yerini tanım ettim. daha sonra ben bu kıza arkadaşlık teklifinde bulundum lakin kız olmaz diyerek beni reddetti. daha sonrasında ben oradan ayrılarak meskene gittim. Bu anlattığım olay haricinde benim konuştuğum yahut arkadaşlık teklif ettiğim kimse yok. Ben niye bu türlü bir şey yaptığımı bilmiyorum. Yaptığımdan hayli pişmanım. Bir sefer şeytana uydum” sözlerini kullandı.

Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği, kuşkulu Mecit G’.yi “çocuğun cinsel istismarı” kabahatinden tutuklayarak cezaevine gönderdi.